16.12.2017, 02:05 UhrDeutsch | English
Hallo Gast [ Registrierung | Anmelden ]

Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
Autor Nachricht
alcor
Titel: usb devices  BeitragVerfasst am: 18.07.2006, 07:53 Uhr



Anmeldung: 23. Feb 2006
Beiträge: 33

I have kanotix 2006 rc 4
When I link a pendrive all ok. it is mounted automatically.
when I link a usb hard disk it is not mounted and :"only root can mount ..."
How to do for mounting automatically?
Sorry for my poor english.
Tanks
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
arlekin
Titel:   BeitragVerfasst am: 19.07.2006, 14:47 Uhr



Anmeldung: 21. Jun 2006
Beiträge: 193
Wohnort: Switzerland
Are these usb devices present at boot time (read: connected to the computer)?
Are they mentioned in the partition table (file: /etc/fstab)?

_________________
Arlekin's Dream Ltd. | http://www.arlekin.ch/
- Bernd Villiger et al. | http://www.penguin.ch/
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen  
Antworten mit Zitat Nach oben
alcor
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 06:46 Uhr



Anmeldung: 23. Feb 2006
Beiträge: 33

Thanks anyway for answer.
It is the same if are present at boot time and if not.
fstab is the same of another my installation (Kanotix 2006 RC2).
Later I can post fstab, if it is util. Now I cannot because I am at work.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
devil
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 07:05 Uhr
Team Member
Team Member


Anmeldung: 06. Mai 2005
Beiträge: 3087
Wohnort: berlin
alcor,
if that hd is permanently connected, add it to fstab with a line like:
Code:
/dev/sda1   /media/sda1   vfat    auto,users,exec,umask=000,shortname=mixed,quiet 0  0


greetz
devil

_________________
<<We are Xorg - resistance is futile - you will be axximilated>>

Host/Kernel/OS "devilsbox" running[2.6.19-rc1-git5-kanotix-1KANOTIX-2006-01-RC4 ]
CPU Info AMD Athlon 64 3000+ clocked at [ 803.744 MHz ]
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
alcor
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 14:19 Uhr



Anmeldung: 23. Feb 2006
Beiträge: 33

Thanks.

I am sorry. Mistake is my: there was some tab mistakes in fstab.
Now is ok.
And I found the way for usb devices independet of port:
I have added to fstabthese lines:
/dev/disk/by-id/usb-USB_2.0_Flash_Disk_USB_Mass_Storage_Device /mnt/Penna auto user,noauto,rw 0 0
/dev/disk/by-label/DATI_1 /mnt/Dati_1 auto user,noauto,rw 0 0

now my fstab is:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
/dev/hdc5 / reiserfs defaults 0 1
/dev/hdc6 /home ext3 defaults 0 2
/dev/hdc1 /media/hdc1 vfat umask=000,shortname=mixed,quiet 0 0
# /dev/hdc6 /media/hdc6 ext3 defaults 0 0
/dev/hdc7 none swap sw 0 0
/dev/hdd1 /media/hdd1 ext3 defaults 0 0
/dev/hdd2 /media/hdd2 ext3 defaults 0 0
/dev/hdd3 none swap sw 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
/dev/disk/by-id/usb-USB_2.0_Flash_Disk_USB_Mass_Storage_Device /mnt/Penna auto user,noauto,rw 0 0
/dev/disk/by-label/DATI_1 /mnt/Dati_1 auto user,noauto,rw 0 0
/dev/disk/by-label/DATI_2 /mnt/Dati_2 auto user,noauto,rw 0 0

(for undertsande fstab: my usb disk has two partitions named dati_1 and dati_2)
Thanks anyway.




The only thing wrong is that hdd2 not mounted and I don't undersstand why.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
arlekin
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 14:37 Uhr



Anmeldung: 21. Jun 2006
Beiträge: 193
Wohnort: Switzerland
alcor hat folgendes geschrieben::

The only thing wrong is that hdd2 not mounted and I don't undersstand why.

Open a (root) console and try to mount the partition manually, using the mount command in verbose mode (to receive some feedback) as follows:

Code:

mount -v -t ext3 -o defaults /dev/hdd2 /media/hdd2

_________________
Arlekin's Dream Ltd. | http://www.arlekin.ch/
- Bernd Villiger et al. | http://www.penguin.ch/
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden Website dieses Benutzers besuchen  
Antworten mit Zitat Nach oben
alcor
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 15:14 Uhr



Anmeldung: 23. Feb 2006
Beiträge: 33

root@Alcor:/home/antonio# mount -v -t ext3 -o defaults /dev/hdd2 /media/hdd2
mount: mount point /media/hdd2 does not exist
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
alcor
Titel:   BeitragVerfasst am: 21.07.2006, 15:18 Uhr



Anmeldung: 23. Feb 2006
Beiträge: 33

Ok I have created Media/hdd2
and I mounted hdd2
Thanks
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
Beiträge vom vorherigen Thema anzeigen:     
Gehe zu:  
Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
PNphpBB2 © 2003-2007 
 
Deutsch | English
Logos and trademarks are the property of their respective owners, comments are property of their posters, the rest is © 2004 - 2006 by Jörg Schirottke (Kano).
Consult Impressum and Legal Terms for details. Kanotix is Free Software released under the GNU/GPL license.
This CMS is powered by PostNuke, all themes used at this site are released under the GNU/GPL license. designed and hosted by w3you. Our web server is running on Kanotix64-2006.