01.10.2014, 06:46 UhrDeutsch | English
Hallo Gast [ Registrierung | Anmelden ]

Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
Autor Nachricht
glasscleaner
Titel: NEtwork problem after install, netcardconfig dont solve.  BeitragVerfasst am: 06.09.2006, 00:11 Uhr



Anmeldung: 15. Jul 2005
Beiträge: 12

same bug as many other but netcardconfig dont solve my problem. enerything work well on live cd.

when i try "netcardconfig" :

root@KanotixBox:/home/amphore# netcardconfig
/usr/sbin/netcardconfig: line 120: lan0 A::0 M::00:40:95:30:1B:6F D::8139too W::0 F::0: syntax error in expression (error token is "A::0 M::00:40:95:30:1B:6F D::8139too W::0 F::0")
root@KanotixBox:/home/amphore#


when i try "K-menu --> Kanotix --> Network/Internet -->Network Card Configuration"

it ask for my root password (no error with password) and nothing happend.


here is my /etc/network/interfaces

# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(Cool, ifdown(8)

# The loopback interface
# automatically added when upgrading
auto lo
iface lo inet loopback


iface dsl-provider inet ppp
provider dsl-provider



THANKS for any help!! im stuck!!

_________________
(_(_)
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
ockham23
Titel: RE: NEtwork problem after install, netcardconfig dont solve.  BeitragVerfasst am: 06.09.2006, 00:24 Uhr



Anmeldung: 25. Mar 2005
Beiträge: 2108

1. Maybe the script "netcardconfig" is damaged. In Konqueror, navigate to /usr/sbin and right click on "netcardconfig". Open the file with KWrite and look for garbled data.

2. How do you connect to the Internet? Router or DSL modem?

3. Please post output of
Code:
ifconfig -a
.

_________________
And I ain't got no worries 'cause I ain't in no hurry at all (Doobie Brothers, "Black Water").
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
glasscleaner
Titel:   BeitragVerfasst am: 06.09.2006, 01:03 Uhr



Anmeldung: 15. Jul 2005
Beiträge: 12

my connection is: PC -> ROUTER -> DSL (everything work well here)


here is my HD INSTALL ifconfig -a

root@KanotixBox:/home/amphore# ifconfig -a
lan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:95:30:1B:6F
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:11 Base address:0xc00

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

-------------------------------------------------------------------------------------

here is the live cd ifconfig -a

knoppix@ttyp0[knoppix]$ ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:95:30:1B:6F
inet addr:192.168.1.101 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1400 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1419 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1705399 (1.6 MiB) TX bytes:351172 (342.9 KiB)
Interrupt:11 Base address:0xec00

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:100 (100.0 b) TX bytes:100 (100.0 b)

knoppix@ttyp0[knoppix]$

--------------------------------------------------------------------------

the netcardconfig appear to be not corrupted.

and why lan0 on hd install and eth0 on live cd... that is my problem?



thanks

_________________
(_(_)
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
ockham23
Titel:   BeitragVerfasst am: 06.09.2006, 01:18 Uhr



Anmeldung: 25. Mar 2005
Beiträge: 2108

Which Kanotix version did you install? Kanotix-2005-04 or Kanotix-2006-Easter-RC4? Kanotix-2005-04 has some problems with udev and renaming network adapters. Kanotix-2006-Easter-RC4 fixes these problems, and I think it will work better on your computer.

Zitat:
iface dsl-provider inet ppp
provider dsl-provider


Apparently you tried to set up an ADSL/PPPoE connection. This is not going to work because the router will establish a PPPoE connection for you. If DHCP is enabled, running "netcardconfig" once after installation is all you need to do to connect to the Internet.

_________________
And I ain't got no worries 'cause I ain't in no hurry at all (Doobie Brothers, "Black Water").
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
Beiträge vom vorherigen Thema anzeigen:     
Gehe zu:  
Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
PNphpBB2 © 2003-2007 
 
Deutsch | English
Logos and trademarks are the property of their respective owners, comments are property of their posters, the rest is © 2004 - 2006 by Jörg Schirottke (Kano).
Consult Impressum and Legal Terms for details. Kanotix is Free Software released under the GNU/GPL license.
This CMS is powered by PostNuke, all themes used at this site are released under the GNU/GPL license. designed and hosted by w3you. Our web server is running on Kanotix64-2006.